Yeni Başlayanlar için Drone Tavsiyeleri 2023

İlk Defa Drone Uçuracak Olanlar İçin Tavsiyeler
Yeni Başlayanlar İçin Drone Tavsiyeleri

Son zamanlarda her yerde gördüğümüz bu drone’lar özellikle gençlerin ilgisini çok çekmekte. Şu anda Türkiye’ de kayıtlı toplam 25.000 drone bulunmakta. Bu içeriğimiz de yeni bir dron almak isteyenler ve bu işe yeni başlayanlar için en uygun drone fiyatları, başlangıç için gerekenler ve diğer bilgiler yer almaktadır.

Yeni Başlayanlar İçin Drone Tavsiyeleri

Siz de bir drone alıp uçurmaya başlayın. Eğer daha önceden drone ile tecrübeniz varsa sizlere daha profesyonel drone’ları tavsiye etmekteyiz. Eğer daha önce hiç drone uçurmadı iseniz başlangıç için ucuz bir drone almalısınız. Bu konumuzda başlangıç için kolay uçurulabilen drone tavsiyelerini, Drone’un ne olduğunu, İlk Defa Drone Uçuracak Olanlar İçin Tavsiyeleri ve En iyi drone markaları 2023 Drone’a Nasıl Kalibrasyon Yapılacağını göstereceğiz.

Drone Nedir?

Drone, İngilizce’de adam arı manasına gelen bir kelime. Şimdiki zamanda insansız hava araçları anlamında kullanılıyor. Evveliyatına baktığımızda genellikle askeri amaçla kullanılan dronelar, artık daha ulaşılabilir. Günümüzde iki farklı Drone tipi konuşuluyor. Bunlardan biri WiFi ile çalışıp, uzaktan kumandayla yada cep telefonuyla denetim edilebilen; belli bir yere çıkarak, şarjı yetene kadar havada video veya fotoğraf çekimi yapabilen ARDrone ve DJIPhantom tarzı ürünlerdir. Bu drone’ların küçük olanları daha çok kayıt yada eğlence için kullanılmakta.

Drone Kullananlar DİKKAT!

Eğer drone’unuzu Havalimanı, Askeri Bölge gibi yerlerde uçurursanız. Drone’niz drone silahı tarafından vurulur ve bir daha drone’uzunu kullanamazsınız. Bu yüzden insansız hava araçlarının yasak olduğu bölgelerde drone’unuzu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Eğer kullandığınız drone’un yasal izin yaptırılmasına gerek varsa ve siz bu izini yaptırmadıysanız Buraya Tıklayarak resmi gazetenin yayımlamış olduğu idari para cezası tablosundan yasal izin yaptırılmadan drone kullanmanın cezası yazmakta. Merak etmeyin bizim size önerdiğimiz drone’ların hiçbirine yasal izin alınmasına gerek yok.

Corby Drone RQ77-14 (250 TL) Satın al

Bu drone son zamanlar Dünyanın en kolay uçurulan drone’u olarak bilinmekte. Teknosa’nın satışa çıkarmış olduğu bu drone bir çok insanın ilgisini illa ki çekmiştir. Çünkü drone’u çok güzel bir tasarıma kavuşturmuşlar. Drone için herhangi yasal izin yaptırmaya gerek yoktur. Bu dronelar cep telefonları ile uçabilmekte. RQ-FPV uygulamasnı indirmek için;

Apple Telefon İçin TIKLAYINIZ

Corby Drone RQ77-14

 

Corby Drone RQ77-14 Özellikler:
Ürünün Modeli: RQ77-14
Rengi: Siyah – Sarı
Uçuş Süresi: 4 – 8 Dakika
Telefon Kontrol Uygulaması RQ-FPV
Batarya Dolma Süresi: 45 – 60 Dakika
Telefon ile kontrol Var
Resim – Video Çekme Var

 

https://www.youtube.com/watch?v=rT71xoHrGyY

Bu drone yeni başlayanlar için en uygun drone. Çünkü adı üstünde dünyanın en kolay uçurulan drone’u.

Eachine E33 Vanguard Drone (200 tl) Satın al

Bu drone ise diğer drone’a göre fiyatı, özellikleri, kamerası daha iyi yani o drone yerine bu drone’yi almanızı tavsiye ederiz. Drone için herhangi yasal izin yaptırmaya gerek yoktur. Bu dronelar cep telefonları ile uçabilmekte. Bu drone’un hem kameralı hem kamerasız hali satılmakta. Bu uygulamayı indirmek için;

Eachine E33 Vanguard Drone

Eachine E33 Vanguard Drone

Özellikler:
Ürünün Modeli: Eachine E33
Rengi: Siyah – Beyaz
Uçuş Süresi: 8 – 10 Dakika
Telefon Kontrol Uygulaması RQ-FPV
Batarya Dolma Süresi: 1 Saat
Telefon ile kontrol Var
Resim – Video Çekme Var

Eachine E52 WiFi Katlanabilir Drone (239,90 TL) Satın al

Bu drone sayesinde çantanızda kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz. Çünkü bu drone katlanabiliyor. Drone için herhangi yasal izin yaptırmaya gerek yoktur. WiFi desteği sayesinde drone’unuzu canlı bir şekilde cep telefonlarınızdan izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Telefon ile kontrol etmek için JJRC UFO uygulamasını indirmelisiniz.

Eachine E52 WiFi Katlanabilir Drone

Eachine E52 Drone Özellikler:
Ürünün Modeli: Eachine E52
Rengi: Siyah – Kırmızı
Uçuş Süresi: 8 – 9 Dakika
Telefon Kontrol Uygulaması JJRC UFO
Batarya Dolma Süresi: 1 Saat 10 Dakika
Telefon ile kontrol Var
Resim – Video Çekme Var

DJI Spark Kameralı Drone (3.000 TL) Satın al

Bu drone’dan alacaksanız biraz da olsa drone’u kontrol etmekte tecrübe edinmiş olmalısınız. Çünkü eğer drone hakkında hiç bir şey bilmeden bu drone’u alırsanız, kontrol etmesini bilmediğiniz için kırabilirsiniz. Ama yine de sizin kararınız. Drone için herhangi yasal izin yaptırmaya gerek yoktur. Az önce önerdiklerimiz drone’lardan başlangıç için alabilirsiniz. Bu drone orta seviyede kullanmayı bilenler içindir. Bu drone havada daha uzun süre kalabilmektedir. Telefon ile kontrol etmek için DJI GO uygulamasını indirmelisiniz. TÜKENDİ.

DJI Spark Kameralı Drone

DJI Spark Drone Özellikler:
Ürünün Modeli: DJI Spark
Rengi: Siyah – Beyaz
Uçuş Süresi: 16 Dakika
Telefon Kontrol Uygulaması DJI GO
Batarya Dolma Süresi: 1 Saat 20 Dakika
Telefon ile kontrol Var
Resim – Video Çekme Var

Eachine E60 Mini Drone (170 TL) Satın al

Bu mini drone sayesinde kullanım esnasında yaşanabilecek yön karmaşasını ortadan kaldırır. Drone için herhangi yasal izin yaptırmaya gerek yoktur. Eachine E60 ile takla gibi akrobatik hareketler yapabilirsiniz. Bu mini drone’u kumandası ile şarj edebilirsiniz. Bu mini drone’un cep telefonu ile kontrolü bulunmamaktadır.

Eachine E60 Mini Drone

Fakat video ve fotoğraf çekebilmektedir. Kumandanın sol üstündeki Photo/Video tuşuna bastığınızda fotoğraf çeker, tuşa uzun basınca ise video kaydı yapmaya başlar.  Fotoğraf ve videoları Hafıza Kartına kaydetmesi gereklidir. O yüzden hafıza kartı satın almalısınız. (Kendisinin hafızası bulunmamaktadır)

Eachine E60 Mini Drone Özellikler:
Ürünün Modeli: Eachine E60
Rengi: Mavi – Beyaz
Uçuş Süresi: 5 – 6 Dakika
Telefon Kontrol Uygulaması
Batarya Dolma Süresi: 40  Dakika
Telefon ile kontrol Yok
Resim – Video Çekme Var

İlk Defa Drone Uçuracak Olanlar İçin Tavsiyeler

Drone uçurmak aslında bazımıza göre çok kolay, bazımıza göre de çok zor. Drone’u kullanmasını 3 günde öğrenen de var, 3 ayda da öğrenen var. Yani sizin günlük kullanımınıza bağlı. Drone’u aldığınızda ilk önce kesinlikle yapmanız gerekenler;

  • Drone pervanelerinin korumasını takın,
  • Drone’un ayaklarını bağlayın,
  • Drone’u bir yere koyun ve telefon yada kumanda ile uçurmaya başlayın,
  • İlk defa drone uçuranlar varsa kapalı olan yerlerde uçurun,
  • Drone’u havaya kaldırmadan önce kumanda veya telefon ile drone’a kalibrasyon yapın (Nasıl yapılacağı yazının devamında),
  • İlk uçuşlarınızda drone’u 60-80cm yüksekliklerden daha yükseğe çıkarmayın,
  • Drone’u havaya kaldırırken çok fazla gaz vermeyin,
  • Drone’unuzu başlangıç için 120 metreden daha fazla yukarıya çıkmayın,
  • Gerekli kalmadıkça drone’unuzu gece uçurmayın.
  • Drone’u ilk aldığınızda bataryasını hiç şarja takmadan hevesle çalıştırmayın,
  • Drone’u kullanmasını öğrendikten sonra evde gerekli kalmadıkça kullanmayınız. Çünkü evdeki herhangi vazo falan kırma ihtimaliniz var, aman anneniz kızmasın 🙂
  • Pervaneleri her uçuştan önce kontrol etmeyi unutmayınız. Çünkü tüm yaralanmalar bu yüzden oluyor.

Drone’a Nasıl Kalibrasyon Yapılır?

Drone’u havaya kaldırmadan önce kesinlikle kumanda ile drone’a kalibrasyon yapın. Çünkü yapmazsanız drone’unuz sizden kontrolsüz uçar. Bu kalibrasyonu drone’u her uçurmaya başlandığınızda yapınız. Bundan şikayet eden çok fazla insan var. Her drone’un kalibrasyon edilmesi farklıdır. Bazıları telefondan, bazıları, kumandadan yapılır.

Drone Nasıl Kalibre Edilir?

Eğer sizin drone’unuzun nasıl kalibre edilmesini merak ediyorsanız, drone’unuza ait kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. Ama eğer sizin drone’nunuz kumandadan kalibre edilmekte ise sol ve sağdaki kolları aynı anda soldakini alt sağa, sağdakini ise alt sola getirerek drone’unuzu kalibre edebilirsiniz. Ama eğer sizin drone’unuz cep telefonu ile kalibre edilmekte ise yapmanız gereken aşağıdaki videoda mevcut.

Sende Yaz

1 Kişi Yazdı

  • Cemil Bey, DJI parçalarını nereden temin edebiliriz, yardımcı olursanız sevinirim.