Yurtdışında Komisyonsuz Para Çekme Yöntemleri (Güncel)

yurt-dışından-para-çekmek
Yurtdışında Komisyonsuz Para Çekme Yöntemleri

Yurt dışında nasıl para çekilir diye düşünenlerdenseniz bu haberimiz tam da size göre. Çünkü yurt dışına seyahat edenlerin en büyük soru işaretlerinden biri kartlarını yurt dışında kullanıp kullanamayacaklarıdır. Birçok kişi ise banka ya da kredi kartının yalnızca yurt içinde geçerli olduğunu düşünmektedir. Ancak yurt dışında para çekmek de Türkiye ile aynıdır. Nasıl ki ATM’ ler size dil seçeneği sunuyorsa yurt dışında da dil seçeneklerinden Türkçe’yi seçerek yabancı diliniz yoksa bile işlem yapabileceksiniz.

Yurt dışından üstelik komisyonsuz olarak para çekme yöntemlerini sizler için araştırdık.

Yurt Dışından Para Çekmek

Yurt dışından para çekmeyi gözünüzde büyütmeyin. Eğer Visa, Visa Electron, Maestro, Mastercard, Mastercard Debit kartlarından birine sahipseniz tüm ülkelerde para çekebilirsiniz. Ayrıca ATM’ lerden döviz çekmek gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Yalnızca bir hesabınızın olması ve hesabınızda para olması gerekir. Ayrıca hesabınızda Türk Lirası cinsinden para olsa da ister döviz isterseniz de Türk Lirası çekebilirsiniz. Banka çekmek istediğiniz para cinsi ile gerekli dönüşümleri yaparak size parayı verir. ATM’ lerden yalnızca hesap bakiyesi sorgulama ve para çekme işlemi yapılır. Bunlar dışında herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Ayrıca hesap bakiyesi öğrenme işlemi yaptığınız taktirde bile işlem ücreti alınmaktadır. Bu işlem 0, 5 Euro olarak ücretlendirilecektir.

yurt-dışı-atm

Yurt dışındaki ATM’ lerden para çekmek ücretlidir.

Para Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Para çekerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Bunları bilmeden para çekmeyin!

  • Öncelikle para çekeceğiniz saate dikkat edin ve Türkiye’ deki mesai saatlerine dikkat ederek işlem yapın. Yoksa çok yüksek meblağlarda işlem ücreti ödersiniz.
  • Türkiye’ de ATM’ lerde yapılan dolandırıcılık ve kart kopyalama işlemleri yurt dışında da yapılmaktadır. Bu sebeple Bankaların önünde bulunan ya da işlek caddelerdeki ATM’ leri tercih edin.
  • Kartınızın yurt dışında işlem yapmaya açık olup olmadığını kontrol edin.
  • Kartınızı ATM üzerinde gösterilen yere ve gösterildiği şekilde takın.
  • Dil seçeneğinde Türkçe yok ve bildiğiniz herhangi bir dil de yoksa İngilizce’ yi seçin. Para çekmek için withdrawal seçeneğini tercih etmelisiniz.
  • Çekmek istediğiniz miktarı yazarak onay için ATM klavyesindeki yeşil giriş (login) tuşuna basın. Bankalarda para ya da kart vermede öncelik sırası değişebilmektedir. Bu nedenle kartınızı ATM’ de unutmamaya özen gösterin.

Nasıl ki Türkiye’ de ATM işlemleri Türk Lirası cinsinden yürüyorsa hangi ülkedeyseniz oradaki işlemler de o ülkenin resmi para birimi üzerinden yürümektedir. Döviz ya TL çekmek istediğinizde banka dönüşüm sağlamakta ancak burada alacağı ücret piyasa değerlerinden biraz daha yüksek olmaktadır. Yabancı banka kartlarının Türkiye’ de kullanım şartları öğrenmek için tıklayınız.

Ödeyeceğiniz Komisyon Ücretleri

Öncelikle yurt dışında para çekmenin genel olarak komisyon ücreti ödemeniz dahilinde olacağının altını çizelim. Türk Ekonomi Bankası müşterilerine yurt dışında anlaşmalı olduğu bankalar olduğundan dolayı ücretsiz para çekme hizmeti sunarken diğer bankalarda hesaplarınız varsa para çekerken komisyon ücreti ödemekle karşı karşıya kalırsınız. Tahmini olarak her işlem için 3 Dolar ödersiniz.

yabancı-banka

Komisyon oranları ve işlem ücretleri her bankada değişiklik göstermektedir.

Yapı Kredi

Yapı Kredi bankası Unicredit Bank ile ortaktır. Bu sebeple yurt dışında Unicredit Bank şubelerinden ve ATM’ lerinden para çekme işlemi yaparken, ücret ödemenize gerek kalmaz. Ayrıca diğer bankalardan işlem yapacaksanız da 3 Amerikan doları ödemeniz gerekecektir.

Akbank

Akbank kartınızla ATM’ lerden bakiye sorgulama ya da para çekme işlemi yapacaksınız 6 Türk Lirası işlem ücreti ödemek durumunda kalırsınız.

Halk Bankası

Halk Bankası’ nın komisyon oranı %2 ‘ dir. Örneğin; 100 Euro çektiğinizde 2 Euro, 200 Euro çektiğiniz taktirde 4 Euro işlem ücreti ödersiniz.

Bankalar genel olarak çekmek istenen tutar ile doğru orantılı olacak şekilde bir komisyon ücreti talep etmektedir. Ayrıca kurlar da güncel oranlardan farklı olmaktadır. Yurt dışından para çekmek istediğinizde kurun % 2 sine varan oranlarda bir artışla para çekmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durum müşterinin aleyhine olmaktadır.

Komisyon ücreti talep etmeyen tek banka Türkiye Ekonomi Bankasıdır.

TEB

Yurt dışından para çekerken işlem ve komisyon ücreti ödemeyeceğiniz tek banka Türk Ekonomi Bankası olmaktadır. CEPTETEB banka kartınız ile yurt dışında ücretsiz bir şekilde para çekebilir, bakiye sorgulayabilir ve diğer işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Türk Ekonomi Bankası bu imkanı anlaşmalı olduğu bankalar sayesinde sunmaktadır. Ayrıca Türkiye’ deki hesabınızın Türk Lirası cinsinden olması da önemli değildir. Döviz çekmek istediğinizde yine ücret ödemeden bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır. 6 kıtada 5 bin ATM aracılığı ücretsiz hizmet sunan banka olan TEB’ in müşterisi iseniz çok şanslısınız. CEPTETEB müşterisi olmak için başvuru formunu doldurunuz.

TEB’ in anlaşmalı olduğu bankalar; 62 ülkede bulunmaktadır. Bu bankalar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

QNB Finansbank

enpara.com’ da dahil olmak üzere QNB Finansbank yapacağınız her işlemden 3, 15 Dolar ücret almaktadır.

Vakıfbank

Vakıfbank banka kartınız varsa yurt dışından para çekerken 2, 25 Dolar işlem ücreti ödersiniz. Fakat bu ücret sabittir. Her işlem başına ödenmek kaydı ile çekeceğiniz tutara göre değişkenlik göstermemektedir. Bu sebeple tek bir seferde yüksek meblağ çekmek yararınıza olacaktır.

atm-döviz

Tek bir seferde yüksek meblağ çekerek sürekli işlem ücreti ödemekten kurtulmuş olursunuz.

HSBC

HSBC Bankası sabit  olarak 5,50 Türk Lirası işlem ücreti almaktadır.

ING Bank

İng Bank‘ da yurt dışı para çekim işlemlerinizde komisyon ücreti alan bir bankadır. Komisyon oranı ise % 1, 25 olmaktadır.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası %1 komisyon ve 3, 5 TL işlem ücreti almaktadır.

Kartınız ile yurt dışından rahatlıkta yurt dışı para çekim ayarlarını yaptırarak para çekebilirsiniz. Uzun süreli gidiyorsanız size lazım olacak olan tutarı tek seferde çekerseniz hem 1 kez işlem ücreti ödersiniz hem de kur farkının mağduru olmamış olursunuz.

İşlem ücreti ödememek için size önerebileceğimiz diğer bir yöntem de Türkiye’ de bulunan hesabınızı ve banka kartınızı döviz türüne çevirmenizdir. Bu şekilde kur ücreti gibi ekstra işlem ücretleri ödemekten de muaf olmuş olursunuz.

İşlem ücreti ödemeden para çekmenin en basit yolu ise hemen TEB müşterisi olmaktır. 

Masraflar bankaların takdiriyle değişiklik gösterebilir. Masrafların güncel halini bankalardan öğrenebilirsiniz.

Sende Yaz

Yorum

  • ben akban dan 350€ cektim benden 27.99 € kestiler bir türlü anlayamadin bankadan bir cevap vermiyorlar

  • Teb bankasi ile yutdisinda komisyonsuz para cekme ALDATMACASI :
    Ukrsibbabk Tebin ukraynada, karttan nakit cekebileceginiz komisyonsuz anlasmali bankasidir.

    Ornek:ukrayna’da Ukrsibbank 12 nisan 2019
    1 dolar gisede nakit bozdurmak 26,65 grivna
    1 dolar karttan nakit cekmek 25,90 grivna
    26,65÷25,90=1.028957529
    OZETLE, KARTTAN NAKİT CEKTİGİNİZDE
    Yuzde 2,9 komisyon ODERSİNİZ.

    HİCBİR BANKA BABASİNİN HAYRİNA İSLEM YAPMAZ!

    • Hiç bir banka babasının hayrına işlem yapmaz. Fakat diğer bankaları denemiş gibi konuşuyorsunuz. Diğer bankaları deneyin. Eğer TEB size pahalı satıyorsa TEB kullanmayın bu kadar basit. Böyle yorum atarak sanki diğer bankalar süper fiyat veriyor gibi konuşuyorsunuz.

      • Ben almanyada ikamet etmekteyim emekli maaşımı işbankası kartıyla burada çekiyorum yalnız 350euro için benden hersefer 120ila 150tl arasında komisyon kesiliyor 33tlsi komisyon diğerleri ne birtürlü işbankasından yeterli cevap alamıyorum telefondaki kişlerinde maalesef bu konuda hiç bilgisi yok sizin de yazdığınız gibi teb düşünüyorum yalnız obankayada güvenemiyorum çünkü defalarça aramama rağmen müşteri temsilşi ile irtibat kuramadım ayrıça onlein üzerinden hesap açılmıyor ve kart almanyaya yollanmıyor onun için türkiyeye gelip kendim almak zorundayım maalessf ülkemizdeki sistem bu şekilde çalışıyor sizin bir bilginiz varmı onlein üzerinden hesap açılıp emekli maaşımı bu bankaya aktarabilirmiyim