Tefeci Faizleri Ne Kadar? Nasıl Para Verir? (2023)

Tefeci Faizleri Ne Kadar Nasıl Para Verir
Tefeci Faizleri Ne Kadar Nasıl Para Verir

Paraya sıkışılan anlarda ilk olarak bankalara koşarız. Ancak bankalarda iyi bir izlenim bırakmamışsanız ve kredi notumuzu düşürecek tutum ve davranışlar sergilemiş iseniz bankalar size yeteri kadar güvenmediğinden dolayı kredi vermekte tereddüt yaşayabilirler. Bu bağlamda da para bulmak için farklı yollar denenir. Borç paraya ihtiyacınız var ise 1 saatte para nasıl bulunacağınızı içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz. Her ne kadar tasvip edilmese de tefeciler de para bulmanın bir yoludur.

Bu yazımızda sizler için tefecilerin nasıl çalıştığını, para verirken hangi yolları izlediğini ve faiz hesaplamalarını araştırdık. Tabii ki bunun için sizlere tefeci Erol’un numarası şudur ya da tefeci adresleri adresi bu şekildedir gibi bilgiler veremeyiz. Tefecilik ile ilgili tüm detaylara haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Tefeciler Nasıl Çalışır?

Tefecilik şimdiki günümüzde yaygın olmayıp eskilere dayanan bir meslek grubudur. İslamiyet Öncesi dönemlerde zengin kişiler ve tüccarların paraya ihtiyacı olan kişilere nakit veya mal desteği sağlayarak borç verme işleminde idi. Günümüzde de bu işlemi galeri sahipleri, kuyumcular, emlak dükkanı sahipleri, beyaz eşya satıcıları ve telefoncular gibi zengin kesimler yapmaya başladı. Bu kişiler tarafından verilen paralar tıpkı bankalarda olduğu gibi geri ödemelerde faizli olarak geri alınmaktadır.

Tefecilik yasal değildir. Bankaların faizlerinden veya ödeme baskısından kurtulayım derken daha kötü boyutlara gelebilme olasılığınız çok yüksek olacaktır. Bunun yanı sıra bankaların faiz oranları yüzde 2 civarlarında olmakta iken tefecilerin faizleri onlara göre daha yüksek olmaktadır. Bu sebeple de tefeciler zor durumlarınızda son başvuracağınız kişiler dahi olmamalıdır.

Tefeciler verecekleri borç karşısında bir teminat talep ederek paranın geri ödenmesi için kendilerini garantiye alırlar. Borç taksitleri için senet imzalatabilir, parayı alacak kişinin üzerine kayıtlı taşınır veya taşınmaz bir malı ipotek ettirebilir veya kişinin bir veya birden fazla kefil göstermesini talep edebilir. Bu hususlarda anlaşılmayan, tefeciye güven vermeyen kişilere borç verilmez veya istenilen miktarın altında paralar verilebilir.

Tefeciler bir yere bağlı olarak çalışan yasal kurumlar olmamalarından dolayı şartları da kuralları da kendileri belirlemektedirler. Örneğin borcun ödeme günü geldiğinde, borçlu kişi borcunu ödememiş ise normal faizin üzerinde bir faiz uygular ve hala ödemediğiniz tespit edilir ise elinizde bulunan mallara el koyabilmektedir. Bunun yanı sıra da size ve çevrenizdekilere rahatsızlık verebilirler.

Tefecilere bulaşmanız halinde devlet sizin yanınızda olamaz ancak yasal kuruluşlardan borç almanız halinde haksızlığa uğramanız ve borcunuzu ödeyememeniz halinde kanunlar sizin yanınızda olabilir. Bu sebeple imkanınız var ise bu kişilerden uzak durmaya çalışın.

Tefeci Faizi Hesaplama

Tefeciler bilindiği üzere verilen miktarın kat ve kat üzerinde bir tutar ile geri ödeme almaktadırlar. Örneğin 5 bin TL para talep etmişseniz borcun vadesine göre 2 bin TL bile faiz konulabilmektedir. Artık bu tefecinin inisiyatifine ve piyasa durumuna kalmış. Bu kişilerin yasa ve kanunlar ile asla ilgisi yoktur. Normal şartlarda bu işlem yasaktır. Sizin tefecilerden borç almanız da bu yönde yasak olmaktadır. Kanunlar kesinlikle belli değildir. Faizleri de, bu işin sonunda meydana gelecek hususları da kendileri belirlemektedirler.

Tefeci Faizi Hesaplama 

Tefeci Faizi Hesaplama

Faiz oranlarına gelecek olursak yine söyleyebiliriz ki bütün tefecilerin faiz oranları farklı olmaktadır. İyi ve insaflı bir tefeciye rastlarsanız borcunuzu ödeyemeyeceğinizi anladığında belki size bir kolaylık sağlayabilir. Ama tabii bu küçük bir ihtimal. Bu yüzden tefeci faizlerini araştırmak yerine nakit para bulmanın diğer yollarını araştırmayı denemenizi öneririz.

Bunun için bankaların kara listedekilere verdiği son şanslardan yararlanabilirsiniz. Bunun dışında senetle cep telefonu alıp satabilirsiniz veya yasal finans kuruluşlarından destek isteyebilirsiniz.

Bankaların genel anlamda faizleri yüzde 2 küsür olmaktadır. Tefecilerin bundan daha yüksek faiz oranları ile borç vereceklerini bilmenizi isteriz. Bazı bankalar faiz oranlarında değişiklik yapmamaktadır. Ancak tefeciye borcunuzu ödemediğiniz her an borcunuz daha yüksek faizler ile katlanır ve işin içinden tamamen çıkamaz hale gelebilirsiniz. Borcunuzu ödememeniz gündelik hayatınızı bile etkileyecektir. Olabildiğince bu çözüme başvurmamanızı öneririz.

Tefecilere Nasıl Ulaşılır?

Tefecilerin cep telefon numaralarını veya adreslerini sizler için biz bulamayız. Ancak siz yaşadığınız şehirde bulunan tefecilere ulaşabilirsiniz. Yaşadığınız şehirde bulunan galeri sahipleri, kuyumculuk gibi meslekler ile uğraşanlar genelde tefecilik de yapmaktadır. Bu işlem için internet sitelerinde verilen tefeci adreslerinde ve telefon numaralarına itibar etmeyin. Çünkü bu kişiler insanlara çok iyi yaklaşıp borç vermek yerine elinizdeki parayı bile alabilirler. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirde yaşıyorsanız da dikkatli olmanızı öneririz. Para bulacağım derken tamamen var olan paradan da olabilirsiniz.

Tefeci Senetleri Aylık Faizi

Eğer tefeciden para almışsanız ve senet imzalamışsanız borcunuzu ödememeniz halinde yıllık yüzde 10 ile yüzde 15 oranında faiz uygulaması yapılabilecektir. Tefecilerden borç almanız halinde bono adı verilen belgeyi imzaladıysanız, tefeci elinde sizin imzanız olan bir senedi icra kurumlarına verip hakkınızda icra takibi kararı çıkarttırabilirler. Çıkartılan bu takibe itiraz etme hakkınız var. Bunun dışında tefeciyi, tefecilik yaptığını ispat ederek Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edebilir ve bu şekilde de hakkınızı savunabilirsiniz.

Tefeci Senetleri Aylık Faizi

Tefeci Senetleri Aylık Faizleri bankalara oranla daha fazladır.

Bunun Yerine Finans Kuruluşlarına Başvurun

Finans kuruluşları bankalardan kredi alamayan kişilere finans desteği sağlamaktadır. Finans kuruluşlarının dışında bir de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile çalışan faktoring şirketler bulunmaktadır. Bu kuruluşlar da senet ve çek üzerine çalışmaktadır. Ancak hem güvenilir hem de yasal olarak bu işlemi yapmaktadırlar. Sizlere finans sağlayacak kişilere de itibar etmemenizi öneririz. BDDK aracılığı ile finans desteği sağlayan şirketlere ve finansman kuruluşlarına müracaat edebilirsiniz.

Çok zor durumda kaldınız ve çıkar bir yol bulamıyorsanız başvuru yapacağınız yerler tefeciler olmasın. Eğer borç alıp gerçekten ödeyebileceğinize inanıyorsanız bu yolu tercih edin. Aksi taktirde kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.

Sende Yaz

Yorum