Tefeci Bulamayanlara Ek Hesap Çözümü

Ek Hesap Nasıl Açılır?
Tefeci Bulamıyorum Diyene 3 Bankadan Hayat Kurtaran Kredi
  • Nakde sıkıştınız ve borca mı ihtiyacınız var? Çareyi tefeciler de mi arıyorsunuz? Aramayın. Yasal olmayan işlere bulaşmanıza gerek yok. Çünkü bankalar kredi notuna veya geçmiş kredi siciline bakmadan kredi verebiliyor. Kredinin yanı sıra ek hesapta açılıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi bankalar tarafından ek hesap açılıyor. Ek hesap yani Kredili Mevduat Hesabı için bazı bankalar Hayat Sigortası zorunluluğu koyabiliyor. İçeriğimiz de sizlere ek hesap nedir ve nasıl açılır? Ek hesap faizleri ne kadardır ve nasıl hesaplanır? Ek hesap borcu taksitlendirilir mi? Konularından bahsedeceğiz. Aynı zamanda kredi notuna bakmayan ve herkese kredi imkanı sağlayan 3 banka hakkında bilgiler vereceğiz.

    Ek Hesap Nedir?

    Bankadan açacağınız vadesiz mevduat hesabına banka tarafından yatırılan ve kartınızda bulunan mevcut paranız bittiğinde aktif hale gelen kredi ürünü olmaktadır. Yani ufak çaplı bir özet geçmek gerekir ise bankaya faizi kabul ederek borçlanmak diyebiliriz. Ek hesap her bankada aynı isimle geçmemektedir. Bazı bankalar avans hesap, Kredili Mevduat Hesabı (KMH) gibi adlandırılabilmektedir. Ek hesap banka tarafından müşterilerine sunulmuş olan küçük limitli krediler olup acil nakde sıkışılan anlarda nakit ihtiyacınız gidermek adına oluşturulmuştur. Limiti az olduğu gibi faiz oranları da oldukça düşük olarak sunulacaktır. Bu sayede acil nakit ihtiyaçlarınızı bu hesap ile karşılayabilecek, geri ödemelerde zorluk çekmeyeceksiniz.

    Ek Hesap Nedir 

    Ek Hesap Nedir

    Ek hesap ne kadar düşük limitli olarak verilse de bankanın sunduğu bir kredi ürünü olması sebebi ile ödenmemesi ya da borcun gecikmesi durumunda kişilerin kredi notunu olumsuz anlamda etkileyecektir. Eğer borcunuzu banka tarafından belirlenmiş olan zamanda eksiksiz olarak öderseniz kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Ek hesapta tıpkı kredi ve kredi kartı borç ödemesi gibi olmaktadır. Eğer mevcut borcunuzu ödemezseniz banka tarafından sürekli aranarak ve mesajlar alarak uyarılırsınız. 90 gün içerisinde borcunuzu ödemezseniz de hakkınızda yasal takip süreci başlatılacaktır.

    Ek Hesap Nasıl Açılır?

    Avans hesabınızın limiti banka tarafından belirlenmektedir. Müşteriler belirlenmiş olan limit kadar kredi alabilmektedir. Avans hesabınızdan para çekmek için bankada hesabınızın bulunması gerekiyor. Şayet hesabınız bulunmuyor ise de başvuru yapmanız gerekiyor. Tıpkı kredi kartı ve kredi işlemlerinde olduğu gibi ek hesap açılırken de kredi notuna bakılmaktadır. Kredi notunuz yeterli değil ise avans hesap açılmayacaktır.

    Ek Hesap Nasıl Açılır?

    Ek Hesap Nasıl Açılır?

    Kredi limitini belirleyen iki etken vardır. Bir tanesi kredi notu iken, bir tanesi de gelir durumudur. Ek hesabınızın limiti de banka tarafından bu hususlara dikkat edilerek belirlenecektir. Eğer kredi notunuz riskli grupta yer almıyor ve aylık düzenli olarak aldığınız maaş limiti yüksek ise ek hesabınızın limitinde de artış olabilecektir. Maaşın yanı sıra bankadaki hesabınızda bulunan nakitte ek hesap limitinizin artmasına olanak sağlayabilecektir.

    Ek Hesap Faiz Oranları

    Ek hesap başlarda parasız kalmayacağınız için ne kadar cazip gelse de çok dikkat edilmesi gereken bir husustur. Çünkü hesabın faiz oranları kredi kartı alışveriş faiz oranı ile aynı oranda olup bankalarda %1,41 olarak belirlenmiştir. Bu sebeple sürekli kullanım için uygun değildir. Yani tam anlamıyla zor ve acil durum kurtarıcısı olsa da devamlı olarak kullanmamanızı öneririz.

    Ek Hesap Faiz Oranları 

    Ek Hesap Faiz Oranları

    Banka, ek hesabı sizin onayınız olmadan açmayacaktır. Eğer hesap açtırırsanız da dikkatli olmanızı öneririz. Aksi taktirde hesabınızdan giden parayı bilmeyerek asıl paranızın yanı sıra ek hesaptaki parayı da harcayarak, hem normal şartlarda yapacağınız kart ödemesini yapacağınız gibi hem de ek hesabınızdaki harcamanızı faizi ile birlikte ödemek durumunda kalırsınız.

    Ek Hesap Borcu Taksitlendirme

    Kredi kartı, kredi ve ek hesap borçlarınızı ödeyemediğiniz zamanlarda yapılandırma yani taksitlendirme seçeneğini kullanarak taksit ödemelerinizi en aza düşürebilirsiniz. Ancak bunun için bankalar belirli bir miktar faiz uygulaması yapabilecektir. Bankanın tüm ürünlerinden faydalanıyor iseniz ve hepsi için bir yapılandırma talebinde bulunacaksanız, durumunuzu açık ve anlaşılır bir şekilde dile getirmenizi, talep ettiğiniz taksit tutarlarını ve ödemelerinizi iyice konuşmadan asla kabul etmeyiniz. Eğer durum hakkında tamamen bilgi sahibi olmazsanız farklı bir durum ile karşı karşıya kalabilir, zarar edebilirsiniz.

    Ek hesap borcunuzu ve diğer borçlarınızı taksitlendirebilmeniz için ürünlerini kullandığınız bankanın Çağrı Merkezini arayarak Bireysel Müşteri Temsilcileri ile görüşme sağlayarak yapılandırma istediğinizi belirtebilirsiniz. Ancak bazı bankalar iki veya üç ödenmemiş taksit olmadan yapılandırma işlemini kabul etmeyebiliyorlar. İki veya üç ekstre döneminde de borcunuzu ödemezseniz kredi notunuz olumsuz etkilenecektir. Yani zorunlu kalmadıkça bankalara bulaşmayın. 🙂 Ama tabii yasal olmayan ve dolandırıcılıkta çığır aşmış tefecilerden de olabildiğince uzak durun. Borcunuzu ödemezseniz bankalar sizi yalnızca tehdit eder, tefecilerin size ve ailenize zarar verme olasılığını aklınızdan çıkarmayınız. Borç arayanlara anında kredi veren düşük faizli 3 bankayı, şartlarını ve faiz oranlarını tek tek başlıklar altında inceleyelim.

    Ziraat Bankası Ek Hesap

    Ziraat Bankası tarafından ek hesap veya diğer adı ile Kredili Mevduat Hesabı talep eden müşterilerine açılmaktadır. KMH sayesinde bankada bulunan hesabınızda nakit olmasa bile para çekebilirsiniz. Hemen bir Ziraat Bankası hesap kartı çıkartarak kartınızda lira olması halinde alışveriş yapabilir, ek hesabınız sayesinde de parasız ve mağdur kalmamış olursunuz. Aynı zamanda faturalarınıza otomatik ödeme talimatı verebilir, ödemelerinizi aksatmazsınız. Hesabın faiz oranı %1,40 olup, Hayat Sigortası zorunlu değildir. Kişi talep ederse Hayat Sigortası kullanabilmektedir.

    Ziraat Bankası tarafından verilen tüm bireysel kredilerin faiz oranları diğer bankalara göre daha düşük olmaktadır. Bu sebeple tefecilere bulaşmadan ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bankaların en mantıklısının Ziraat Bankası olduğunu söyleyebiliriz. Banka ihtiyaç kredisi kapsamında; Aylık %1,75 faiz oranı uygulaması, maksimum 36 ay vade seçeneği, kişinin bütçesine göre esnek ödeme seçenekleri gibi imkanlar sunarken şu koşulların sağlanmasını talep ediyor;

    • Kredi notunun yüksek olması,
    • Ödenmemiş borçlar sebebi ile geçmişteki kredi sicilinin olumsuz etkilenmemiş olması,
    • Düzenli bir gelirinizin olması,
    • 18 yaşını doldurmuş olması
    Ziraat Bankası Ek Hesap 

    Ziraat Bankası Ek Hesap

    Koşulları sağlıyor iseniz en yakın Ziraat Bankası şubesine müracaat ederek kredi başvurusunda bulunabilir aylık %1,12 faiz oranı ile verilen krediden yararlanabilirsiniz. 10 bin TL kredi almanız halinde 36 ay vadede aylık 398,66 TL ödemeniz olacaktır. Ancak banka kredi notunu önemsemektedir. Bu sebeple kredi notunuzun yüksek olması gereklidir. Ancak gelir durumunuz ve kredi notunuz kredi almaya engel oluyor ise bankaların verdiği ipotekli kredilere başvuru yapabilirsiniz.

    2- Aktifbank N Kolay Kredi

    Aktifbank diğer bankalardan farklı olarak verdiği ihtiyaç kredisi için kredi notuna bakmadan kefilsiz şartsız maksimum 30 bin TL’ye kadar limitli kredi sağlıyor. Üstelik kredi başvurusu yapmak için banka şubesine gitmenize dahi gerek kalmadan N Kolay Kredi başvuru sayfasından ilgili formu eksiksiz olarak doldurup onayladıktan sonra kredi başvurunuzun onayı tarafınıza iletilecektir.

    • Kredinin maksimum limiti 30 bin TL’dir. 
    • Maksimum vadesi 36 ay ile sınırlandırılmıştır.
    • Aylık uygulanacak olan faiz oranı ise %2,49 olup tüm vadelerde ve tutarlarda sabit kalmaktadır.
    Aktifbank N Kolay Kredi

    Aktifbank N Kolay Kredi

    Kredi başvurusu yaparak 10 bin TL kredi almanız halinde 36 ay vade ve %2,49 faiz oranı ile aylık  458,04 TL taksit ödemesi yapacaksınız. Bankanın faiz oranı Ziraat Bankasına göre yüksek olsa da kredi notunuz düşük ise bu banka sizin için gayet yerinde bir seçim olacaktır.

    3- Fibabanka İhtiyaç Kredisi

    Düşük kredi notuna bireysel ihtiyaç kredisi veren bankalardan bir tanesi de Fibabanka’dır. Banka tatil, evlilik, bayram vb. tüm ihtiyaçlar için nakde sıkışılan anlarda 36 aya varan vade seçenekleri ile kredi imkanı sağlıyor. Kredinin faiz oranı tüm vadelerde aynı olup aylık %1,44 olarak belirlenmiştir. Kredi başvurusunda banka tarafından kredi notu yüksek ve düzenli bir geliri olan kefil sunmanız gereklidir. Aynı zamanda hesap kartınızın üzerine ek hesap yani Kredili Mevduat Hesabını da Fibabanka’dan açtırabilirsiniz.

    Fibabanka İhtiyaç Kredisi

    Fibabanka İhtiyaç Kredisi

    Ek hesap sayesinde hesabınızda para bulunmasa bile mağdur olmadan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ancak ek hesabı kullanırken dikkatli olmanızda fayda olduğunu söylemeliyiz. Aksi taktirde faiz uygulamaları ile karşı karşıya kalarak geri ödemelerde zorluk yaşayabilirsiniz. Kredili Mevduat Hesabınızın faiz oranı %1,59 olup, gecikme faiz oranı ise %1,89′tir.

    İhtiyaç anlarında tefecilere bulaşmaktansa bankalardan şansınızı denemeniz her zaman önceliğiniz olmasını öneririz.

    Bazı kişiler yasal tefecilerin bulunduğunu belirtse de böyle bir şey yoktur. Tefecilik asla yasal değildir. Kredi notunuz düşük ise düşük limitli kredi kartı alıp veya ek hesap açıp ödemelerini düzenli yaparak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Ya da kredi notuna bakmayan bankalara kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

    Sende Yaz

    Yorum

    • Arkadaşlar 3 milyara ihtiyacım var çocuğum için gereken neyse yaparım kira gelirim var 750 aylık on na göre yardımcı olabilir misiniz 053 ankara