Özel Hastane Acilde Para Alıyor mu?

Özel Hastane Acilde Para Alıyor mu?
Özel Hastane Acilde Para Alıyor mu Muayene Ücretleri

Özel hastanelerde biliyoruz ki yapılan tüm işlemler ücretli olmaktadır. Özel acilleri ücret alıyor mu merak edilen sorularından bir tanesi olmuştur. Bu yazımızda sizler için özel hangi durumlarda vatandaşlardan para almayacağını, acilde giriş için ve acilden yatış ve serum ücreti alınıyor mu gibi hususlarda bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra özel muayene ücretlerini de içeriğimiz de bulabilirsiniz..

Özel Hastaneler Hangi Durumlarda Para Alamaz?

Daha evvelki zamanlarda özel acillerinde kişilerden yüklü miktarlarda para alınıyordu. Daha sonra Sağlık Bakanlığı “Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” de yayımlanan maddeler neticesinde acil vaka durumlarında kişinin gelir durumlarına bakılmaksızın bir özel aciline gelen kişilerden ücret alınmayacaktır. Yayımlanan tebliğe göre şu durumlarda kişilere ücretsiz olarak hizmet verilecektir;

  • Kişiye tıbbi bir müdahale yapılarak sonuçlanan başvurulardan
  • Özele müracaat eden ve acil girişlerinden kaydı bulunan vakalar için yatış işlemlerinin istenildiği durumlarda
  • Başka bir yerden sevkli olarak gelen hastalıklardan
  • Ciddiyeti önemsenmeden gerçekleşen travma vakaları için
  • Başvurudan sonra müşahede altına alınması gereken hastalardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Belirlenen alanlar için özel kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Yukarıdaki koşullara uygun olarak başvuru yapmanız halinde işlemlerinizi ücretsiz olarak halledebilirsiniz. Ancak belirlenen özelliklere uygunluğunuz tarafından belirlenecektir.

Özel Hastaneler Acilde Para Alıyor mu?

Özeller de acilde para alınıyor mu? sorusu  da arama butonlarının en başına geçmiştir. Geçtiğimiz yıllarda yayımlanan 30338 sayılı Resmi Gazete kararı ile acil servis hizmetlerinden faydalanan kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemesine ilişkin maddeler belirlenmiştir. Ancak bazı özel bu konuda bilinçsiz olan vatandaşlardan acil girişlerinde halen ücret talebinde bulunmaktadır. Yayımlanan tebliğe göre günde 500 taneden fazla hastası olan, nöbetçi doktor başına 100 hastadan fazla düşen, muayene olmak için bekleme süresi 45 dakikayı geçen ve ambulans ile günde 5 adetten fazla hasta getiren acil servisler için düzenlemeler getirilmiştir.

Özel acil servisine gelen hastalara “yeşil alan 1” ve “yeşil alan 2” kodları verilecektir. Sorunlarına göre tedavileri poliklinikte gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra acil servislerde hasta karşılaması yapmak ve taşıma işlemlerini gerçekleştirmek adına personeller bulunacak. Acil servislere AKUT rahatsızlığı ve başka bir sağlık kurulundan sevk ile gelen ya da yatış için gelecek olan kişilerden yatış ve takip ücreti alınmayacaktır. Gerek kamu gerekse de özel yukarıda belirttiğimiz sebepler ile kendisine başvuran ya da başka bir sağlık tesisinden sevk ile gelen bütün acil vakaları için sağlık güvencesi ve maddi durumlarına bakılmadan ücretsiz olarak bakım yapmayı kabul edecektir. Artık özel de acile gelen kişilerden ücret alamayacaklardır.

Özel Hastahaneler Acilde Para Alıyor mu?

Özel hastanelerden acilde para alınmamaktadır.

Bu işlemi uygulamayan özel halen bulunmaktadır. Değerli okuyucularımız acil ücretleri hususunda bilinçli olmanızı ve itiraz etme hakkınızın bulunduğunu bilmenizi isteriz. Özel acil servislerinden giriş yapmışsanız ve ücret ödemiş iseniz tedavi sonrasında 184 numarası Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Yeşil Alan Uygulaması kapsamında yapılan müdahalelerden ücret alınmış ise de yine ALO 184’ü arayarak şikayet bildirimi yapabilirsiniz. Şikayetinizin ulaşmasının ardından da Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yaparak ödediğiniz ücreti geriye temin edebilirsiniz.

Engelli raporu hesaplama hakkında yönetmeliği inceleyebilir ve rapor hesaplaması yapabilirsiniz.

Özel Hastane Acilde Serum Ücreti

Özel acilden giriş yapan kişilere yukarıda belirttiğimiz durumlarda ücret alınmamaktadır. Kişilerin başvuru yapması halinde mevcut hastalıklarına göre uygulamalar yapılmakta olup, serum, iğne gibi işlemlerden başka acilden yatış işlemleri de uygulanmaktadır. Özel acillerinde maalesef ki serum ücreti alınmaktadır. Yalnızca Yeşil Alan Uygulaması kapsamında gerçekleşen serum işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Özel Hastahanede Acilde Serum Ücreti

Özel hastane Acilde Serum Ücreti

Özel acillerine gerçekleştirilen giriş işlemlerinde rahatsızlıkların ciddiyetine göre yapılan yatışlar için uygulanan hizmetler, beslenme ve yatış ücretleri hesaplanır ve farklı tutarlarda ücretlerin ödenmesi talep edilebilir. Devlet yatış için para almıyorken özel hastane kişilerin yatış işlemleri için farklı tutarlarda ücret talep etmektedir. Şayet haksız yere ücret alındığını düşünüyorsanız yine Alo 184 hattını arayarak şikayetlerinizi iletebilirsiniz. İtirazınız haklı bulunur ve haksız yere ödeme yaptığınız tespit edilir ise ödediğiniz ücretleri Tüketici Hakem Heyeti’ne direkt olarak başvuru yaparak temin edebilirsiniz.

Engelli Yönetmeliği Yeni Sağlık Kurulu Raporu hakkında bilgi almak için içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Özel Hastane Acilden Yatış

Hastaların özel normal standartlarda muayene için gitmeleri halinde giriş ücretlerinden başlayarak atılacak olan her adımda ücret talep edilmektedir. Giriş için ücretler, yapılacak olan tahliller için ücretler, çekilecek olan film ücretleri veya ameliyat, yatış gibi hususların hepsi belirli bir ücret karşılığında yapılmaktadır. Vatandaşların beklenmedik durumlarda acile gitmeleri gereken zamanlarda ise Yeşil Alan Uygulaması kapsamındaki kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Yani bu kapsamda acilden giriş yapan ve yatış verilen kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Özel Hastahane Acilden Yatış

Özel Hastane Acilden Yatış

Özel Hastane Muayene Ücretleri

Bir önceki başlığımızda da belirttiğimiz gibi giriş ücretinden tutun da muayene, yatış ve ameliyatlara kadar her türlü işlem ücretli olarak yapılmaktadır. Kan ya da idrar tahlilleri, röntgen çekimleri, sonuç alımları, kontroller, yatış günlerine göre belirlenecek ücretler gibi her alan için farklı farklı ücretler talep edilmektedir. Bunun yanı sıra hastane durumuna, vatandaşlara hizmet verecek olan hekimlerin uzmanlık alanlarına ya da kişilerin sağlık sigortalarının hangi alanda bulunduğuna göre değişiklik gösterebilir.

Devlet hastanesi sigortasız muayene ücretlerini içeriğimizden inceleyebilirsiniz.

Hepsinde sabit olarak ödenen en net ve doğru olan kesinti 15 TL‘dir. Bunun tüm hastanelerin aynı kesilmesinin sebebi ise Sosyal Güvenlik Kurumunun katılım payı olmasıdır. Muayene katılım payı olarak 15 TL. ödemenizin yanı sıra muayene ücretleri kendi içlerinde çeşitlilik göstermektedir.

Özel hastanelerin muayene ücretleri genel olarak şu şekilde olmaktadır;

Poliklinik Adı Muayene Ücretleri Maksimum Ödenecek Ücret. Özel Muayene Olması Halinde
Dahiliye 25,00 TL 60,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 30,00 TL 55,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Yaşlı Hastalıkları 30,00 TL 60,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Beyin Cerrahi 35,00 TL 58,00 TL 50 TL ile 100 TL arası
Kadın Hastalıkları 50,00 TL 66,00 TL 80 TL ile 100 TL arası
Nöroloji 25,00 TL 65,00 TL 40 TL ile 80 TL arası
Göz Hastalıkları 40,00 TL 49,00 TL 40 TL ile 100 TL arası
Dermatoloji 25,00 TL 55,00 TL 40 TL ile 100 TL arası
Ortopedi 30,00 TL 51,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Üroloji 50,00 TL 56,00 TL 60 TL ile 100 TL arası
Göğüs Hastalıkları 30,00 TL 56,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Kardiyoloji 30,00 TL 73,00 TL 60 TL ile 100 TL arası
Genel Cerrahi 25,00 TL 60,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Plastik Cerrahi 40,00 TL 56,00 TL 30 TL ile 60 TL arası
Kulak Burun Boğaz 30,00 TL 51,00 TL 30 TL ile 60 TL arası

Özel muayene fiyatları genel olarak 30 TL. ile 60 TL. arasında değişiklik göstermektedir. Ancak hastaneler arasında da fiyat farkı olabilmektedir. Bu sebeple kesin ve net bilgileri öğrenebilirsiniz. Görüldüğü üzere özel ücret alınmamaktadır. Muayene ücretleri de genel anlamda bu şekildedir.

Asıl fiyatlar için hastanelerin iletişim numaralarını arayarak net bilgi alabilirsiniz.

Sende Yaz

Yorum

  • Daha yeni hastaneye giris yaptım. 195 TL ücretlendirme soylendi ödemesini yaptım ama herhangi Bi bir fiş fatura kesilmedi bu yasalmıdır.
    En az 150 TL en fazla 250 TL hastalarını getirenlerden istenilen üçret bu aralarda.
    Gelen hastalardan 50 kişi geldi ise 2 acil olarak geldi kırmızı alana alındı. Onlardan üçret istenip istenilmedigine duymadım diger gelen hastaları ise yesil alana alınıp serum baglandı.

  • Eşim astım krizi gecirdi ve ambulans özel hastaneye götürdü. Şuan yoğun bakımda fakat normal oda aldıklarında ücret ödemem gerektiğini söylend. Bu ücreti ödemem gerekiyor mu?

  • Bizim 2 aylık bebegimiz grip olmuş nefes alamıyordu bizde gece 22 30 gibi özel hastanesine gittik ve muayne ücreti olarak bizden 80 tl aldılar doktor gördü akciğer filmi ve sümük testi istedi gişeye tekrar gittik 260 tl daha istediler onuda verdik öyle işlem yaptılar sonuçları 20 dakikada çıktı bişey yok temiz dediler ve hiç bir şekilde ücret alındıgına dair bir makbuz vermediler bu ücret almaları normalmi sizce
    Bu olay 05 01 2020 tarihinde gerçekleşti bizi aydınlatırsanız seviniriz

  • 60 tl muayne 15 tl katılım ücreti tabi sgk kayıtlı iseniz. Değilseniz her ücreti talep edebilirler