Kredi Çekmek Mantıklı mı? (FAİZLERİ HESAPLADIK)

Kredi Çekmek Mantıklı mı? (FAİZLERİ HESAPLADIK)
Kredi Çekmek Mantıklı mı? (FAİZLERİ HESAPLADIK)

Ev almak, araba almak ve diğer birçok ihtiyaçlarımız için birikmiş bir sermayemiz yok ise genelde gerekli finansal desteği bankalardan kredi çekerek sağlama yoluna gideriz. Bu durumlarda hemen en uygun kredi veren bankaları araştırmaya başlarız. Bankaları bize ev için konut kredisi, araba için taşıt kredisi, ihtiyaçlarımız için ihtiyaç kredisi vererek imdadımıza yetişmektedir. Bu içeriğimiz de sizlere bankalardan konut kredisi gibi diğer kredileri çekmenin mantıklı olup olmadığını anlatacağız. Bankaların vatandaşlara sunduğu kredi imkanlarının dışında bir de kredi kartları bulunmaktadır. Kredi kartları da günlük ihtiyaçlarımızı nakit ve taksitli nakit avanslar ile karşılamamıza yardımcı olmakla beraber bir de taksitli alışverişler ile kolay ödeme seçenekleri sağlıyorlar.

Kredi büyük ihtiyaçlarımıza yararken kredi kartı da limit durumuna göre daha anlık ihtiyaçlarımız için destek veriyor. Taksitli nakit avans ve ihtiyaç kredisi, kredi kartı ve krediler, nakit avans veya ek hesap karşılaştırmalarını ve kredi hesaplamalarını içeriğimizden inceleyerek özelliklerine göre kararınızı verebilirsiniz.

Kredi Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

Kredi çekerken dikkat ettiğimiz hususlardan en önemlisi faiz oranlarıdır. Tüm bankaların faiz oranlarını araştırmadan ve değerlendirmeden kredi başvurusunda bulunmamanızı öneririz. Kredi hesaplamalarında ödenecek kredi faizi her ay ödenen taksitlerden sonra kalan mevcut paraya bir kez daha faiz uygulanarak yapılmaktadır. Bundan dolayı kalan mevcut para miktarı ile kredi için uygun görülmüş faiz oranları çarpılır ve Banka Sigorta Muamele Vergisi ve Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu gibi vergiler de eklenir. Mevcut kredinin ödemeleri belirlenirken aylık ödenecek tutarlar sabitlendikten sonra kredi taksitlerinin miktarı belirlenmektedir. Son olarak ise her ay sabit olarak ödemesi yapılacak olan kredi faizi ve uygulanacak vergiler aylık taksitlerden düşülerek asıl kredi ödemesi hesaplanır. Her ay ödenen taksitlerden kalan mevcut miktar azaldığı için de ödenecek olan faiz miktarı da her taksitlerde azalacaktır.

Kredi Hesaplamaları Nasıl Yapılır

Kredi Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

En Uygun Kredi Veren Bankalar 

Kredi çekmek için öncelikle detaylı bir araştırma yapmanız ve bütün bankaları değerlendirmeniz gerekmektedir. Her bankanın vade farklarına göre faiz oranları, kredi tahsis ücretleri farklı olmaktadır. En düşük faiz, düşük tahsis ücreti ve uygun vade oranları ile kredi veren bankalar tercih etmelisiniz. Bankaların faiz oranları şu şekildedir;

Garanti Bankası

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı => %1,49( 100 bin TL için) Faiz oranları vadelerine ve kredi tutarına göre değişiklik göstermektedir.

 Konut Kredisi Faiz Oranı => %1,48

Taşıt Kredisi Faiz Oranı=> %1,64‘dur.

Ziraat Bankası

Tüketici Kredisi Faiz  Oranı => %1,75

Konut Kredisi Faiz Oranı => %1,65

Taşıt Kredisi Faiz Oranı => % 1,75

Vakıfbank Bankası

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı => %1,52

Konut Kredisi Faiz Oranı => %1,49

Taşıt Kredisi Faiz Oranı => %1,48

Halkbank 

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı=> %1,77

Taşıt Kredisi Faiz Oranı=> %1,77

Konut Kredisi Faiz Oranı=> %1,52

Yapı ve Kredi Bankası

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı=>1,74 <Vadelerine ve kredi tutarına göre değişiklik göstermektedir.

Taşıt Kredisi Faiz Oranı=> % 1,60( Markaya göre değişir)

Konut Kredisi Faiz Oranı=> %1,56‘dur.

Bankaların faiz oranları bu şekilde olup kredi çekmek için en uygun banka faiz oranlarının düşüklüğü sebebi ile Ziraat Bankasıdır. İhtiyaç, konut veya taşıt kredisi için Ziraat Bankasına kredi başvurusu yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Mi Kredi Kartı Mı?

Hayatı yaşamak isteyenlerin bu dönemlerde refah içinde yaşaması maaşların düşük oluşu ve ekonomik hayatın pahalı olması nedeni ile biraz zor olmaktadır. Aylık gelirlerin artan ihtiyaçlara veya isteklere yetmediği herkesçe aşikar. İhtiyaçlarımızı karşılamak ve hayatı bir tık daha güzel yaşayabilmek için bankaların sunduğu ihtiyaç kredisi veya kredi imkanlarından faydalanırız. Ama bunun için ihtiyaç kredisi mi yoksa kredi kartı kullanımı mı daha mantıklı olur bilemiyoruz. Bunun için öncelikle ihtiyacınız olan paranın ne kadar acil olduğunu belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra bankaların kredi kartlarındaki ve ihtiyaç kredilerindeki faiz oranlarını, vadelerini, tahsis ücretlerini, kredi notunuza ve sicilinize göre kredi kartı mı yoksa ihtiyaç kredisi mi çekebileceksiniz bunu belirlemeniz gerekmektedir. İhtiyaç kredisi veya kredi kartı için bankalara başvuru yapmanız halinde çekeceğiniz tutar maaş gelir durumunuza, kredi notunuza ve sicil geçmişinize göre belirlenecektir.

İhtiyaç Kredisi Mi Kredi Kartı Mı

İhtiyaç Kredisi Mi Kredi Kartı Mı?

İhtiyaç kredilerinin çıkma süresi kredi kartlarına daha uzun olmaktadır. Kredi kartı talebinde bulunduğunuz gün eğer şartlara uygunluğunuz olumlu çıkarsa asıl kartınız gelene kadar aynı gün geçici kredi kartı alabilirsiniz ve o anki nakit ihtiyacınız acil ise oradan giderebilirsiniz. Kredi kartından nakit ve taksitli nakit avanslar çekerek uygun faiz oranları 5-12 ay vadeler ile geri ödeyebilirsiniz. İhtiyaç kredileri için tercih ettiğiniz bankaya göre 3 ay ile 36 aya kadar vadelendirme yapabilirsiniz. Kredi kartı ödemelerinizi gelir durumunuza göre limitlendirir 12 ay vade yapabilirsiniz, ihtiyaç kredinizi ise yine gelir durumunuza ve aldığınız maaşa göre limit belirlendikten sonra 36 aya kadar uygun faiz oranları ile vadelendirebilirsiniz. Bu bağlamda aklınıza yatan ve sizin işinize o an ne yarayacaksa onu tercih edebilirsiniz.

Kredi Kartından Nakit Avans Çekmek

Nakde çok sıkıştığımız anlarda hali hazırda bir kredi kartımız var ise oradan nakit ve ya taksitli nakit avanslar çekebiliriz. Bu işlem için her bankanın ayrı ayrı faiz oranları bulunmaktadır. Bu işlem için belirli tutarlar vardır. Bu tutarlar kredi kartının limitine göre belirlenmektedir. Temin edilen taksitli veya nakit avanslar aylık olarak ödenen tutarlara faizleri ile birlikte eklenerek hesap ekstrenize yansımaktadır. Taksitli nakit avansların vadeleri bankadan bankaya değişiklik göstermekte ve 3 aydan 12 aya kadar taksitlendirilebilmektedir. Bankaların nakit avans ve 5-12 taksite uygulanan taksitli nakit avans faiz oranları aşağıdaki tablodaki gibidir.

Banka ve Kredi Kartı Nakit Avans Faizi Taksitli Nakit Avans Faizi
Akbank Axess %1,46 %1,46
İş Bankası Maximum %1,59 %1,59
ING Bank Bonus %1,59 %1,59
Garanti Bankası Bonus % 1,59 %1,59
Yapı ve Kredi Bankası World %1,59 %1,59
Denizbank Bonus %1,59 %1,59

Kredi İle Ev Veya Araba Almak Mantıklı Mı?

Ev veya araba sahibi olmak hemen hemen herkesin hayalidir. Tabii daha çok ev sahibi olmak. Başkasının evinde misafir olarak oturmaktansa kendi evimize istediğimiz düzeni oturtmak isteriz. Fakat düşük veya orta gelirli insanların bunu para birikimi yaparak gerçekleştirmesi pek de mümkün olmamaktadır. Bunun için bankaların konut ve taşıt kredilerine başvuru da bulunuruz. Gelir durumumuz bu kredilere sahip olmaya müsait ise bankalar faizler ve vadeler ile bize bu kredileri verirler. Mantıklı mı sorusuna gelince de, bu bir nevi mantık işi değil zorunluluk işidir. Günümüzdeki ekonomik yaşamdan örnek vermek gerekirse; 3+1 evler küçük şehirlerde bile 200.000 TL‘ye yakınken hali hazırda birikmiş finans veya satılabilecek bir gayrimenkul, bozdurabilecek yüklü miktarda altın olmaz ise her ay kenara para koyarak birikebilecek bir meblağ değildir. Bu yüzden de bankalar bizim için tek çıkar yoldur.

Bankaların oluşturduğu avantajları ve kampanyaları takip ederseniz kredi işini bir nebze de olsa mantıklı hale getirebilirsiniz. Bu kredilere başvurmak için faiz oranları en uygun banka olan Ziraat Bankasından yararlanabilirsiniz. En düşük faiz ile konut kredisi veren bankalar hakkında bilgi almak ister misiniz?

Kredi İle Ev Veya Araba Almak Mantıklı Mı

Kredi İle Ev Veya Araba Almak Mantıklı Mı?

Bankalardan kredi çekmek günümüzde çok mantıklı bir iş değildir. Çekilen kredilerin geri ödemelerinde maalesef %100’den fazla zam uygulanmaktadır. Bu yüzden ihtiyaçlarınızı bir süre daha ertelemek zorunda kalabilirsiniz. En azından faizler düşene kadar. Tabii düşmek yerine daha fazla yükselmezse..

Sende Yaz