Esnaf Kefalet 2023 Faiz Oranları Hesaplama

Esnaf Kefalet Faiz Oranları Hesaplama
Esnaf Kefalet Faiz Oranları Hesaplama

Kendi işletmesini kurmak isteyen esnaflar birikmiş sermayeleri bulunmuyor ise bankalara, Kosgeb desteklerine ya da esnaf kefalet tarafından verilen kredilere başvuru da bulunurlar. Bu yazımızda sizler için esnaf kefalet kredisinin faiz hesaplamalarını, kredinin nasıl alınacağını ve şartlarını, kredinin en üst limitlerini, kefil için gerekli şartları ve hesaplama tabloları konusunda bilgi vereceğiz.

Esnaf Kefalet Kredisi

Bu krediden yalnızca esnaf ve sanatkar olanlar faydalanabilmektedir. Krediye başvuru yapacak kişilerin Esnaf Kefalet Kooperatiflerine üye olmaları ve 6 ay süreli olarak aktif üye olmaları gereklidir. Bu kredilerin veriliş amacı esnafların bütün ihtiyaçlarını karşılamaları için gerekli finans desteğini sağlamaktır. Esnafların kefalet kredisinden faydalanabilmeleri için yerine getirmeleri gereken bazı koşullar bulunmaktadır. Ancak bu şekilde verilen kredilerden faydalanılabilmektedir.

Esnaf Kefalet Kredisinden Faydalanmak İçin Gerekli Koşullar

Esnaf kefalet kredisinden yararlanmak için işletmelerin bazı koşulları yerine getirmeleri gereklidir.

  • Esnaf ve sanatkar olunması gereklidir.
  • Mevcut işletmelerin en az bir yıldır esnaflık yapıyor olması gereklidir.
  • Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı bulunulması ve 6 aylık üye olunması gereklidir.
  • Başvuru tarihini takiben 5 yıl içerisinde Kosgeb desteğinden faydalanmamış olmak.
  • Eş zamanlı olarak başka bir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine ortak olunmaması gereklidir.
  • Kişinin ikamet ettiği yer ve bu iş için kurulacak olan işletmenin kooperatifin bulunduğu bölgede olması şartı aranmaktadır.

Esnaf Kefalet Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Verilen krediden yararlanmak için ilk olarak bulunduğunuz il veya ilçede bulunan esnaf ve sanatkarlar kooperatifine şahsen müracaat edilmesi gereklidir. Bu işlem için sizlerden ipotek veya 2 yada daha fazla kefil talebinde bulunulur. Kooperatif tarafından kredi almak bankalardan kredi almaktan bir tık daha zor olmaktadır. Kredi verilmesi için bulacağınız kefilin de kredi geçmişinin pozitif olması ve kredi notunun yüksek olması gereklidir.

Yapılan başvurular neticesinde kişinin durumu Yönetim Kurulu tarafından şahsın ekonomik ve mali durumu değerlendirilir ve olumlu ya da olumsuz kararlar 15 gün içerisinde verilir. Sonucun olumlu olması verilmesi halinde kişinin başvuruları bankaya gönderilir. Bankadan da olumlu sonuç çıkar ise kişi kredi almaya hak kazanır. Kredi başvurusu için aşağıdaki evraklar gereklidir ve evraklar 2 adet olarak hazırlanmalıdır. Giyim mağazası için esnaf kefalet kredisi şartlarını inceleyebilirsiniz.

  1. İşletme sahibine ait 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 
  2. İşletmenin adına kayıtlı olan vergi levhasının 2 adet fotokopisi,
  3. Kayıtlı olunan odaya ait kayıt belgesi (2 adet),
  4. Esnaf sicilinin günlük tasdiknamesi,
  5. Üyeliğini yeni oluşturacak olan esnaflar için güncel 4 adet vesikalık resim, 
  6. İkamet edilen yeri beyan eden belge (2 adet),
  7. Esnaf sicil kayıt belgesi, 
  8. Vergi dairesinden temin edilen mükellefiyet belgesi, 
  9. Yıllık ciroyu belirten belge gerekli evraklar arasındadır. Esnafların verilen kredilerden yararlanmaları için gerekli koşulları ve belirtilen evrakları tamamlamaları gereklidir.
Esnaf Kefalet Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır

Esnaf Kefalet Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır

Esnaf Kefalet Faiz Oranları

Esnaf kefalet tarafından verilen işletme kredilerinin en üst limiti 150 bin TL’den 200 bin TL‘ye yükseltilmiştir. Şahıs üst limitleri halen 150 bin TL olarak devam etmektedir. Verilen kredi için uygulanan maksimum limit ise 5 yıl yani 60 ay vadeli olmaktadır. Esnaf Kefalet kredisi için yapılacak olan vade 1 yıla kadar ise yüzde 4,5 oranında faiz uygulanır. Ancak kredinin vadesi 1 yıldan fazla ise yüzde 4,5 oranında faiz uygulaması yapılmaktadır. 

Aşağıda vereceğimiz örnek tablodan kredilerin faiz oranlarına göre hesaplamalarını inceleyelim. Bu tablo 48 ay hesap edilerek yapılmıştır. Bu kapsamda da yüzde 4,5 faiz uygulaması ele alınmıştır.

Çekilecek Olan Kredi Miktarı Aylık Ödenecek Taksit Miktarı  Çekilecek Olan Kredi Miktarı Aylık Ödenecek Taksit Miktarı 
1.000 TL 22.65 TL 70.000 TL 1585.55 TL
2.000 TL 45.30 TL 80.000 TL 1812.06 TL.
3.000 TL 67.95 TL 100.000 TL 2 bin 265 TL. 7 kuruş
5.000 TL 113.25 TL 120.000 TL 2 bin 718 TL. 9 kuruş
10.000 TL 226.51 TL 150.000 TL 3 bin 397 TL. 61 kuruş
15.000 TL 339.76 TL 200.000 TL 4 bin 530 TL. 14 kuruş
20.000 TL 453.01 TL 300.000 TL 6 bin 795 TL. 22 kuruş
30.000 TL 679.52 TL 400.000 TL 9 bin 60 TL. 29 kuruş
40.000 TL 906.03 TL 500.000 TL 11 bin 325 TL. 36 kuruş
50.000 TL 1132.54 TL

4 yıl vade ile 50 bin TL. kredi çekilmesi halinde uygulanacak faiz oranı yüzde 6 oranında olacaktır. 50 bin TL. kredinin ödemeleri 3 ayda bir yapılmakta olup yüzde 6 faiz uygulandığı taktirde aylık ödenecek tutar 3 bin 125 TL, geri ödenecek toplam miktar ise 58 bin TL. olacaktır. Yani bu kapsamda masraflar hesaptan düşüldüğünde bankanın size vereceği tutar 46 bin TL. civarında olacaktır. Kredi kooperatifi size 50 bin TL. kredi verdiğinde 4 yıl için 12 bin TL. masraf parası kesmekte olacaktır.

Bankaların Esnaf Kredisi İçin Verdiği Faiz Oranları

Esnaf Kefalet kredisi için faiz oranları yukarıda verdiğimiz gibi olup bazı bankalarında esnaflara kredi vererek destek olduklarını bilmenizi isteriz. Bu kapsamda bankaların da faiz oranlarını inceleyip karşılaştırma yaparak kredi notu ve geçmişteki siciliniz kredi almanıza engel olmuyor ise Halkbank haricindeki diğer bankaların da kredi tutarlarına ve faizlerine bakarak karşılaştırma yapabilirsiniz. Bu sayede işletmenizi kurmak ve ihtiyaçlarını gidermek için zarara uğramamış olursunuz.

Ziraat Bankası esnafa emeklilik kredisi veriyor.

Denizbank Esnaf Kredisi

Denizbank esnafların işletme kurulumu ve geliştirmeleri için 80 bin TL.‘ye varan kredi seçenekleri sunuyor. İşyerinize yapacağınız yatırımlar için Taksitli Ticari Kredilerden, günlük nakit ihtiyaçları için ise Ticari Kurtaran Hesaptan yararlanabilirsiniz. Tüm bunların dışında ise İşletme Kart, akaryakıt alımlarında kullanmak üzere Taşıt Tanıma Sistemi gibi banka ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Denizbank Taksitli Ticari Kredi alımında 36 aya varan vadeler ile kredi kullanabilirsiniz. Denizbank Ticari Kurtaran Hesap ile faturalarınızı yatırabilir, nakit sıkıntınızı giderebilir ve bunlar gibi birçok işlemi halledebilirsiniz.

Kredi başvurusunda bulunmak için “Hemen Başvur” linkine tıklayarak anında başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için bir diğer seçenek ise SMS yolu ile yapılmasıdır. “ESNAF yazıp bir boşluk bırakarak T.C Kimlik Numaranızı” yazdıktan sonra 3280’e mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.

Denizbank Esnaf Kredisi

Denizbank Esnaf Kredisi

İş Bankası Esnaf Kredisi

Esnaflar işletme ihtiyaçlarından geri kalmasın ve işlerinin devamını en güzel şekilde sürdürebilsinler diye bir destek de İş Bankasından geliyor. Esnaf ve Sanatkar Odalarına üye olanlara 36 aya varan vade ile 250 bin TL‘ye kadar kredi vermektedir. Esnafa verilen yüksek limitli kredi kartları inceleyebilirsiniz.

250 bin TL. kredi çekilmesi halinde 36 ay vadede yüzde 2,40 faiz uygulaması yapılmaktadır. Aylık ödenecek tutar 10 bin 646 TL. olacaktır.

Sigorta veya ürün satışlı çekilen kredilerde ise 250 bin TL. kredi kullanımında 36 ay vade için yüzde 2,35 faiz uygulanmaktadır. Aylık ise 10 bin 560 TL. ödeme yapılacaktır. Detaylar.

Esnaf Kefalet Faizsiz Kredi

Esnaf Kefalet banka olarak Halkbank ile işbirliği içindedir. Bilinmesi gereken bir gerçek vardır ki esnaflara faizsiz kredi verilmemektedir. Ancak bazı durumlarda bakanlık devreye girdiğinde destek paketleri sunulduğunda o zaman faizsiz kredi verilebilir. Esnaflara destek paketi verilse bile bunu her kooperatif yapmamaktadır. Bu sebeple esnafların faizsiz kredi için öncelikle Kosgeb’e başvuru yapmaları gereklidir. Halkbank ve Esnaf Kredi tarafından verilen 30 bin TL. faizsiz kredi haricinde faizsiz kredi verilmemektedir. 

Esnaf Kefalet Kredisi Masraflar

  • Yüzde 1 oranında kredi risk fonu kesintisi olmaktadır.
  • Yüzde 1,5 oranında bloke sermayesi için kesinti olmaktadır. Bu kesinti daha sonra işletmecinin talebi üzerine geri verilebilmektedir.
  • Yüzde 1,5 oranında masraf karşılığı kesintisi olmaktadır.
  • Yüzde 0,5 oranında üst kuruluş katılım payı kesilmekte olup binde beş olarak hesaplandığında yüzde 4,5 oranında masraf kesintisi olmaktadır.

Esnaf Kefalet Kredisinin şartları, uygulanacak olan faizler ve masraf kesintileri bunlardır. Diğer bankalar ile karşılaştırıldığında faiz oranlarına göre hangisi size daha mantıklı geliyor ise işletmenin kurulumu ve geliştirilmesi için bu yolu tercih edebilirsiniz.

Sende Yaz